dimecres, 22 d’abril del 2015

INGRID TENA

La definició d’amor varia per a cadascú, per tant es gairebé impossible trobar una definició de l’amor amb la que tothom estigui d’acord, encara que potser, tots coincidiríem al afirmar que és una emoció intensa i que existeixen diferents tipus d’amor.

Per exemple estar enamorat; si preguntéssim a un científic o un biòleg, potser ens diria que estar enamorat es una reacció bioquímica que succeeix al cervell provocada per les hormones i l’instint de perpetuar l’espècie, mentre que si preguntéssim a un psicòleg, el que respondria seria, que quan ens enamorem el que busquem es confiança, passió i compromís, trobar una persona que ens faci sentir segurs i sigui capaç de encaixar amb la idealització que nosaltres hem creat de la parella perfecta.

Jo considero que l’amor té la capacitat de fer que la gent es mobilitzi, per tal de fer feliços a aquells qui estima, sota la creença de que tot es possible. També té la capacitat de suavitzar a la gent més repel·lent i tosca, mentre que simultàniament aconsegueix fer-nos sentir invencibles i vulnerables.
Encara que no tot es de color rosa, l’amor cec cap a aquestes persones ens causa dolor quan ens decepcionen o ens traeixen.
Però hi han moltes maneres d’estimar algú, de forma incondicional com l’amor d’una mare, i moltes vegades no sabem ni tan sols perquè ho fem, simplement ho fem i punt.


A causa d'aquests sentiments actuem de manera irracional, egoista i temerària, ja que quedem captivats per l’emoció, anhelant-ne sentir més.
Seriem capaços de gairebé qualsevol cosa, sense importar-nos si obrem bé o no, per tal de que les persones que estimem siguin felices, perquè ens es insuportable veure-les patir i no poder fer res. Ens deixem endur sota l’efecte caòtic i fascinant de l’amor.


12 comentaris:

  1. Estic d'acord amb la teva definició d'amor. Penso que encara que la major part dels científics diguin que estar enamorat és una reacció bioquímica que succeeix al cervell, crec que la majoria creuen en l'amor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, jo també penso que hi creuen, fins i tots els més esceptics han de reconéixer la seva existéncia i la seva força per tergiversar les persones

      Elimina
  2. Coincideixo plenament en que té la capacitat de suavitzar a la gent més repel·lent i tosca!!!

    ResponElimina
  3. Jo, Francesc Taulats, estic totalment d'acord amb la Ingrid perque l'amor es tan poderós que pot estovar fins i tot a la persona més "dura" del planeta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci 6Q!! Una capacitat força positiva ja que ens fa potser més conscients dels altres.

      Elimina
  4. Penso que el text és breu i molt ben redactat. Però encara i així penso que pot ser molt maco que una persona sigui capaç d'estovar-se per fer feliç a una altra, però que penso que mai hem de ficar davant de nosaltres a ningú, primer hem de buscar la nostra felicitat per davant de la d'algú, amb tu si que viuràs tota la vida!
    Encara i així és un text molt bo! Felicitats :)

    ResponElimina
  5. Perdó! Unknown sóc jo, l'Ana Algarra!

    ResponElimina
  6. Penso que el text és breu i molt ben redactat. Però encara i així penso que pot ser molt maco que una persona sigui capaç d'estovar-se per fer feliç a una altra, però que penso que mai hem de ficar davant de nosaltres a ningú, primer hem de buscar la nostra felicitat per davant de la d'algú, amb tu si que viuràs tota la vida!
    Encara i així és un text molt bo! Felicitats :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajaja moltes gracies Ana! Al que hem refereixo es a que nosaltres som més feliços si la persona a la que estimem es feliç també, i és encara millor si aquest fet l'hem propicitat nosaltres.

      Elimina
  7. Molt ben explicat i estic molt d'acord, m'ha agradat molt la comparació amb el que pensen els científics i els psicòlegs, creec que cadascú el viu d'una manera diferent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Grácies!!! Era l'única manera d'exemplificar lo diferentes que poden ser les opinions

      Elimina
  8. No ha estat gens malament el text, per això m'agrada, definèixes bastant bé tot el que passa al voltant del concepte que definím "AMOR".

    Joan Josep

    ResponElimina