dilluns, 20 d’abril del 2015

JOAN PASTOR ens descriu els diferents tipus d'AMOR!



L’amor és una emoció d’afecció que tenim cap a alguna cosa. Generalment s’ha atribueix la paraula amor a dues persones que s’estimen, però l’amor també pot ser entre una persona y qualsevol altra cosa. Per exemple una persona pot estar enamorada d’un paisatge i/o d’una estació de l’any.
És difícil descriure aquesta emoció però tothom està d’acord que és un sentiment molt gran. No la podem controlar i sorgeix del nostre inconscient i ens va veure les coses d’una altra manera. Aquesta emoció pot dur molta felicitat o molta tristesa, tot depèn del tipus d’amor que sigui.
A continuació parlaré dels més coneguts.
L’amor platònic. En aquest amor una persona desitja a una segona persona, però aquesta segona no ho sap. Aquest tipus d’amor és molt habitual en l’adolescència. La primera persona l’enamorada idealitza a l’altra augmentat les seves virtuts i fen diminuts els seus defectes. Pot ser un amor agradable sempre que no arribi a l’obsessió.
L’amor romàntic. És aquell que sol trobar-se en les parelles estables. Està per sobre la luxúria i l’egoisme. Es basa en “compartir vides” en viure de manera harmoniosa amb la persona que s’estima barrejant el desig sexual i l’emocional de manera racional. Per mi és l’amor més valuós perquès totes dues persones són felices i es troben a gust amb elles mateixes. També és l’amor més difícil d’aconseguir.
L’amor possessiu. Una persona de la parella actua de manera possessiva amb l’altra. Aquesta persona limita la llibertat de l’altra i intenta que sigui només i exclusivament seva. Per mi aquest és un exemple on l’amor crea tristesa en comptes de felicitat.
L’amor a primera vista: Es dóna quan dues persones s’enamoren la primera vegada que es veuen. És un amor difícil que es doni i per això hi ha persones que pensen que aquest tipus d’amor és impossible. Jo crec que és possible i em sembla molt sorprenent.
En grans trets jo penso que l’amor és un element que pot augmentar la qualitat de vida d’una persona de manera molt satisfactòria.
“L’amor és com el color en una fotografia”
 “L’amor és la música de la vida”




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada