dimarts, 21 d’abril del 2015

PAU PEDRERO ens presenta els diferents tipus d'amor

Molt parlen d'un amor agradable, perfecte, però, tots pensen el mateix? 

L'amor no deixa de ser un sentiment que tots tenim més o menys desenvolupat, aquest amor es genera en diferents graus, aquest graus es caracteritzen per l'amor a una amistat, l'amor a una parella, l'amor a un objecte, l'amor a un animal, l'amor a un familiar i molts amors més. 

Aquest amor ens pot produir un sentiment agradable o un sentiment desagradable. El sentiment agradable es produeix quan l'amor que tens sobre algú estan relacionat amb un bon grau de sinceritat, amabilitat, empatia i més factors que fan que la persona senti afecta sobre aquesta persona. 

Aquest amor no és el mateix que el amor a un objecte, un objecte pot transmetre amor si ho ha regalat algú per qui tens amor. 

L'amor a un cantant o a un déu també és un amor diferent, un cantant el pots conèixer, un deu no però serà un amor '' platònic ''. L'amor a una amistat sempre hi ha a més o menys grau, pots ser amic d'una persona però no tindre molta relació, tot i així tens amor per ella molt petit però el tens, i quan es un millor amic aquest grau d'amor puja molt més. 

Quan és un amor a una parella aquest amor es complica molt més, perquè el grau d'amor d'una parella és el grau més alt  similar a l'amor d'un familiar. Després de l'amor total que seria molt radical, ja que és obsessió per una persona i tota radicalització és dolenta. 

També aquest amor pot convertir-se en un sentiment desagradable, quan una persona que estimes et falla seguiràs estimant però et farà mal, quan una amistat et falla seguiràs estimant però et farà mal, mai deixaràs de estimar a les persones que has estimat realment, però serà un sentiment ressentit, sense una finalitat bona. Quan estimes a una persona però ell no t'estima també et farà mal. 

Però realment hi ha un amor vertader en aquesta vida? 
Mai se sap quan et pots enamorar però sempre hi haurà un amor que et marcar més que tots els altres, sempre compararàs aquest amor amb els futurs amors que podràs tenir, sempre hi ha un amor que et marcarà més. 











2 comentaris:

  1. "Mai se sap quan et pots enamorar però sempre hi haurà un amor que et marcar més que tots els altres, sempre compararàs aquest amor amb els futurs amors que podràs tenir, sempre hi ha un amor que et marcarà més."
    M'encanta!!

    ResponElimina
  2. (Joan Pastor Martil)

    Estic d'acord que perquè l'amor produeixi sentiments agradables és necessari que hi hagi sinceritat, amabilitat, empatia, respecte.

    ResponElimina